6 voordelen van social media ads

Auteur:

Growth

Gepubliceerd op:

september 5, 2022

Interessant? Deel dit:

6,2 min read|1239 words|

Meer en meer bedrijven investeren in social media advertising. Social media helpt bedrijven hun doelgroepen te bereiken en met hen in contact te komen. Met betaalde sociale media campagnes en een organische sociale media strategie kunt u uw doelgroepen bereiken en de verkoop verhogen. Het belangrijkste voordeel van sociale media reclame is de snelheid. Met betaalde sociale media advertenties, kunt u meer verkeer in een korte periode van tijd.

De hoeveelheid bedrijven en geld dat wordt geïnvesteerd in sociale media advertenties neemt elk jaar toe, en met een goede reden. Bedrijven erkennen het potentieel van betaalde sociale media om hen te helpen een grotere groep van hun doelgroepen te bereiken en meer verkoop te stimuleren.

In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke voordelen van social media advertising. Als u nog twijfelt over het gebruik van betaalde sociale media, dan kan dit artikel u helpen beslissen.

Wat zijn Social Media Ads?

Social media ads zijn advertenties op social media platforms. Dit zijn pay-per-click of pay per view campagnes en advertenties waar u voor betaalt elke keer dat iemand op uw advertentie klikt. Elk social media platform is anders. Instagram richt zich bijvoorbeeld op visuele content, terwijl een platform als LinkedIn zich richt op professionele netwerken.

Het type platform dat je gebruikt voor je social media advertising hangt af van je bedrijf, doelgroepen en marketing campagnes die je wilt implementeren. Een B2C bedrijf zal meestal Instagram, Facebook of TikTok gebruiken voor advertenties. Terwijl B2B zal kiezen voor LinkedIn.

Voordelen van Social Media Ads:

1. Bereik een breder publiek.

Er zijn wereldwijd meer dan 3,6 miljard mensen die sociale netwerken gebruiken. Social media platformen geven u de mogelijkheid om uw doelgroepen te bereiken die actief gebruik maken van deze platformen. Het kan langer duren om uw doelgroepen organisch te bereiken via bijvoorbeeld uw SEO strategie voor zoekmachineoptimalisatie. Met betaalde social media advertenties kunt u uw doelgroepen direct bereiken door het opzetten van 1 of meerdere advertentie campagnes.

Met advertenties kunt u meer verkeer naar uw website leiden en uw omzet verhogen. Wanneer doelgroepen uw advertenties tegenkomen, zullen ze ook nieuwsgierig zijn om uw social media profiel te bekijken. Dit kan je ook helpen om volgers te krijgen. Advertenties kunnen uw merk helpen met meer zichtbaarheid omdat u veel mensen kunt bereiken. Wanneer je een groot publiek bereikt, vergroot je ook de kans op potentiële klanten die geïnteresseerd zullen zijn in een aankoop bij jou.

2. Doelgroepsegmentatie.

Zoals hierboven besproken kan social media advertising u helpen een groot publiek te bereiken. Echter, je wilt er ook voor zorgen dat u de juiste doelgroep die geïnteresseerd zullen zijn in uw producten of diensten te bereiken. Sociale media advertenties stellen u in staat om de juiste doelgroepen te bereiken. Wanneer u uw advertentiecampagne opzet, hebt u de mogelijkheid om specifieke kenmerken van uw doelpubliek te selecteren. U kunt uw doelgroep segmenteren op basis van demografische gegevens, interesses, hobby’s, beroep, functie en nog veel meer.

Segmenteren van uw doelgroep helpt u die mensen te bereiken die meer kans hebben om te converteren. Aangezien dit een pay-per-click formaat wilt u niet dat zomaar iedereen te klikken op uw advertenties als dit zal verhogen uw totale uitgaven. U wilt alleen personen targeten die potentieel geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten. Sociale media platformen kunnen u vele opties geven om u te helpen uw doel klanten te identificeren.

3. Creëer naamsbekendheid.

Naamsbekendheid is een belangrijk doel voor veel bedrijven en social media advertenties kunnen u helpen dit te bereiken. Advertenties kunnen helpen uw producten of diensten te tonen aan een publiek dat social media platformen gebruikt. Met advertenties zullen meer mensen uw merk herkennen en er meer over te weten willen komen.

Zorg ervoor dat u uw merk logo gebruikt, zodat mensen uw merk kunnen herkennen. Advertenties kunnen u helpen sneller meer mensen te bereiken, waardoor u gemakkelijk naamsbekendheid kunt opbouwen.

4. Verscheidenheid aan advertentieformaten.

Er zijn verschillende social media platforms zoals Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn, en elk bieden verschillende advertentieformaten die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele advertentieformaten die u kunt verkennen:

  • Beeldadvertenties
  • Carrousel advertenties
  • Video-advertenties
  • Tekstadvertenties
  • Productadvertenties
  • Verhaal advertenties
  • Messenger-advertenties

Elk social media platform kan verschillende advertentieformaten aanbieden. Sommige platforms bieden mogelijk een bepaalde advertentie-indeling niet aan die een ander platform wel aanbiedt. Het Stories advertentieformaat is bijvoorbeeld beschikbaar op Instagram, Facebook en Snapchat, maar niet op LinkedIn. Afhankelijk van het type platform dat je kiest, heb je verschillende opties voor advertentieformaten. U kunt kiezen welk formaat het beste werkt voor uw zakelijke behoeften. Als u niet zeker bent, kunt u ook experimenteren met verschillende formaten en zien welke de beste resultaten opleveren.

Social media platforms bieden vele opties, zodat u advertenties kunt maken die resoneren met uw doelgroepen.

5. Verzamel inzichten over uw doelgroep.

Sociale-media platformen bieden u inzicht in hoe uw advertenties presteren. Samen met de prestatiegegevens van advertenties kunt u ook veel informatie krijgen over wie er op uw advertenties klikt. U kunt de prestaties (data) van uw advertenties analyseren en erachter komen wie er op heeft gereageerd. Het kan u informatie geven over uw publiek, zoals de leeftijdsgroep, locatie, interesses, gebruikte apparaten, tijd en nog veel meer.

Met behulp van deze inzichten kunt u uw advertenties bijwerken om meer gerichte advertentiecampagnes te maken. Gegevens uit advertentieprestaties kunnen u helpen uw advertentiecampagnes te optimaliseren en advertenties te maken die relevant zijn voor uw doelklanten. Wanneer u zich op de juiste mensen richt, kunt u verwachten dat u meer conversies krijgt.

6. Uw websitebezoekers opnieuw targeten (Retargeting).

Sociale media heeft ook retargeting tools voor advertenties. Retargeting advertentiecampagnes helpen u bij het vinden en targeten van bezoekers die uw website hebben bezocht, maar deze hebben verlaten zonder producten of diensten te kopen. Met retargeting advertenties, kunt u deze bezoekers herinneren aan uw producten of diensten om hen aan te moedigen bij u te kopen. Niet alle bezoekers die naar uw website komen, zullen tijdens hun eerste bezoek tot aankoop overgaan. Velen zullen uw merk waarschijnlijk vergeten. Vandaar dat u retargeting advertenties nodig heeft om hen eraan te herinneren de aankoop te voltooien.

Wanneer ze uw advertenties tegenkomen op hun social media feed, zullen ze opnieuw nieuwsgierig zijn om uw producten of diensten te bekijken. Dit helpt u om geen potentiële klanten te missen en bezoekers terug te brengen die uw merk misschien zijn vergeten. Retargeting stelt u in staat om de verkoop en conversies te stimuleren.

In tegenstelling tot organische content, vergt betaalde social media advertising wel een investering. Echter, deze investering kan u een goede ROI (return on investment) opleveren. Wanneer u begint met adverteren, kunt u beginnen met een lage investering omdat u aan het experimenteren bent. Dan kunt u uiteindelijk het budget verhogen wanneer u erachter komt wat het beste werkt voor uw bedrijf. Zoals hierboven besproken een van de voordelen van sociale media reclame is dat je belangrijk data van je doelgroep kunt verzamelen. Dit kan u helpen uw advertenties verder te optimaliseren en zeer gerichte campagnes te maken.

Wanneer u relevante en gerichte advertentiecampagnes creëert bespaart u ook uw advertentie-uitgaven. Zoek uit welke social media platform de juiste is voor uw bedrijf en waar het grootste gedeelte van uw doelgroep zit. Betaalde advertenties zijn een geweldige manier om uw sociale media-inspanningen naar het volgende niveau te brengen. Deze investering kan u helpen meer van uw doelen te bereiken en conversies voor uw bedrijf te stimuleren.

Vond u dit nuttig? Bekijk meer interessante artikelen van onze blog.

Auteur van dit artikel: Growth

Blog inhoud:
Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!