De beste tools om een logo mee te maken!

Auteur:

Dinand Bosch

Categorie:

Gepubliceerd op:

september 14, 2023

Interessant? Deel dit:

8,7 min read|1699 words|

Een logo is niet zomaar een willekeurig grafisch element dat je aan je bedrijf of merk koppelt; het is de spil waar alles om draait als het gaat om merkidentiteit en herkenning.

Een goed logo vertelt een verhaal, wekt emoties op en zet een onuitwisbare indruk in de hoofden van mensen. In dit uitgebreide artikel zullen we de onmisbaarheid van een sterk logo bespreken, en daarnaast de vijf beste tools om er een te maken in detail onder de loep nemen. 

1. Herkenbaarheid en merkidentiteit: Een goed logo is misschien wel het belangrijkste aan je merkidentiteit. Het moet onmiddellijk herkenbaar zijn en de kernwaarden van je bedrijf weerspiegelen. Denk maar aan het iconische Nike Swoosh-logo, dat direct associaties oproept met sport en beweging. Een sterk logo helpt mensen jouw merk te onderscheiden te midden van een zee van concurrenten. In een ander blog bespreek ik wat de verschillende soorten logo´s zijn, ook zeker de moeite waard om even door te nemen.

2. Eerste indruk: Ze zeggen dat je nooit een tweede kans krijgt voor een eerste indruk, en dat geldt zeker voor je bedrijfslogo in combinatie met het webdesign . Wanneer potentiële klanten voor het eerst met je merk in aanraking komen, is je logo vaak het eerste wat ze zien. Als het er amateuristisch uitziet, kan dit direct twijfels oproepen over de professionaliteit van je bedrijf. Aan de andere kant kan een goed ontworpen logo vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen.

3. Merkloyaliteit: Een aantrekkelijk en betekenisvol logo kan een diepe emotionele band creëren tussen je merk en je klanten. Mensen houden van merken die ze vertrouwen en waarmee ze zich kunnen identificeren. Je logo is de sleutel tot het opbouwen van die loyaliteit.

4. Consistentie: Eenmaal gekozen, moet je logo consistent worden gebruikt op al je marketingmateriaal, van visitekaartjes tot sociale media. Deze uniformiteit versterkt de herkenning en de positieve associaties met je merk.

5. Differentiatie: In een drukke markt moet je je onderscheiden van de concurrentie. Een uniek logo kan je helpen om op te vallen en te laten zien wat jouw merk anders maakt.

Nu we begrijpen waarom een goed logo van vitaal belang is, laten we eens dieper ingaan op de vijf beste tools om er een te maken.

1. Canva

canva logo´s

Een universele favoriet voor ontwerp

Canva is een populaire, gebruiksvriendelijke tool die geschikt is voor zowel beginners als professionals. Het platform biedt een uitgebreide verzameling sjablonen, ontwerpelementen en functies die je in staat stellen om prachtige logo’s te creëren. Hier is een diepgaande blik op hoe Canva werkt:

 • Account aanmaken: Ga naar de Canva-website en meld je aan of maak een gratis account aan. De gratis versie biedt veel mogelijkheden, maar voor meer geavanceerde functies is er een betaalde versie beschikbaar.
 • Kies “Logo” als project: Na het inloggen, kies je “Logo” als het type ontwerp dat je wilt maken.
 • Sjablonen en elementen: Canva biedt een breed scala aan sjablonen voor logo’s die variëren van eenvoudig tot complex. Kies een sjabloon dat past bij de stijl van je merk of begin met een leeg canvas.
 • Ontwerp en aanpassing: Voeg tekst, afbeeldingen, vormen en kleuren toe aan je logo. Canva biedt eenvoudige slepen-en-neerzetten bewerkingen waarmee je elk element kunt aanpassen. De tool heeft ook functies voor het uitlijnen, roteren en schalen van elementen.
 • Download je logo: Wanneer je tevreden bent met je creatie, kun je je logo downloaden in verschillende formaten, waaronder PNG, JPG en PDF.
 • Premium-functies: Canva biedt ook betaalde functies, zoals geavanceerde sjablonen en elementen, evenals de mogelijkheid om je ontwerpen te exporteren met transparante achtergronden.

Canva is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een intuïtieve tool met veel aanpassingsmogelijkheden.

2. Adobe Illustrator

adobe illustrator 2023 beste logo tools

De klassieker voor professioneel ontwerp

Adobe Illustrator is de absolute standaard in de wereld van grafisch ontwerp en is bij uitstek geschikt voor professioneel logo-ontwerp. Hoewel het een complexere tool is, biedt het ongeëvenaarde mogelijkheden voor precisie en creativiteit. Hier is een grondige blik op hoe Illustrator werkt:

 • Open Illustrator en maak een nieuw document: Start Adobe Illustrator en maak een nieuw document. Je kunt de afmetingen en specificaties aanpassen aan je behoeften.
 • Teken of importeer: Je kunt zelf vormen tekenen of afbeeldingen importeren om als basis voor je logo te dienen. Illustrator ondersteunt vectorafbeeldingen, wat betekent dat je logo altijd scherp en helder blijft, ongeacht de grootte.
 • Pas kleuren, lijndiktes en effecten aan: Illustrator biedt uitgebreide mogelijkheden om kleuren, lijndiktes, schaduwen en andere effecten aan je ontwerp toe te voegen. Je kunt ook gebruik maken van de uitgebreide bibliotheek met penselen en penselen voor het tekenen van vrije vormen.
 • Lagen en organisatie: Illustrator maakt gebruik van een laagstructuur waarmee je elk element van je ontwerp kunt isoleren en aanpassen. Dit zorgt voor een nauwkeurige controle over je logo.
 • Exporteer je logo: Zodra je logo is voltooid, kun je het exporteren in elk gewenst formaat, inclusief vectorbestanden (AI, SVG) en rasterbestanden (PNG, JPG).
 • Steile leercurve: Adobe Illustrator heeft een steile leercurve, maar biedt onbeperkte mogelijkheden voor logo-ontwerpers die streven naar precisie en originaliteit.

Adobe Illustrator is een must-have tool voor professionele ontwerpers en bedrijven die serieus werk willen maken van hun logo-ontwerp.

3. LogoMakr

logo makr logo tool

Eenvoudig en toegankelijk online ontwerp

LogoMakr is een toegankelijke online tool voor het maken van eenvoudige logo’s. Deze tool is uitermate geschikt voor startende ondernemers en kleine bedrijven die snel en tegen lage kosten een professioneel ogend logo willen creëren. Hier is een diepgaande kijk op hoe LogoMakr werkt:

 • Bezoek de LogoMakr-website: Ga naar de LogoMakr-website om te beginnen.
 • Vul je bedrijfsnaam in: Typ je bedrijfsnaam in en kies uit duizenden pictogrammen en lettertypen om je logo samen te stellen.
 • Sleep en pas aan: Gebruik de eenvoudige slepen-en-neerzetten-interface om elementen naar je canvas te slepen en aan te passen. Je kunt tekst, pictogrammen, vormen en kleuren bewerken.
 • Download je logo: Wanneer je tevreden bent met je creatie, kun je je logo downloaden in hoge resolutie. LogoMakr biedt verschillende prijsopties, waaronder een gratis versie met beperkte exportmogelijkheden en betaalde plannen voor meer functionaliteit.

LogoMakr is een budgetvriendelijke optie voor diegenen die snel een eenvoudig logo willen maken zonder veel ontwerpkennis.

4. Looka (voorheen Logojoy)

Looka logomaker

AI-Aangedreven creativiteit

Looka, voorheen bekend als Logojoy, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om unieke logo’s te genereren op basis van jouw voorkeuren. Het is een uitstekende keuze voor diegenen die een op AI gebaseerde benadering willen proberen om een logo te maken. Hier is een diepgaande blik op hoe Looka werkt:

 • Bezoek de Looka-website: Ga naar de Looka-website en voer je bedrijfsnaam en branche in om te beginnen.
 • Kies een logo-stijl: Looka biedt verschillende stijlen om uit te kiezen, variërend van modern tot klassiek. Selecteer een stijl die past bij de uitstraling van je merk.
 • Blader door gegenereerde logo-ideeën: De AI van Looka genereert meerdere logo-ideeën op basis van je input. Je kunt door deze ideeën bladeren en degene kiezen die je het meest aanspreekt.
 • Pas kleuren, lettertypen en lay-outs aan: Nadat je een logo-idee hebt gekozen, kun je kleuren, lettertypen en lay-outs aanpassen om het perfect aan je merk aan te passen.
 • Download je logo: Wanneer je tevreden bent met het resultaat, kun je je logo downloaden in verschillende formaten. Looka biedt betaalde pakketten voor meer mogelijkheden, waaronder vectorbestanden en sociale media-kitdownloads.

Looka is een snelle en handige optie voor diegenen die geen diepgaande ontwerpkennis hebben, maar toch een uniek logo willen.

5. Hatchful by Shopify

Hatchful

Gratis en gericht op eenvoud

Hatchful is een gratis logo-generator ontwikkeld door Shopify, gericht op ondernemers met een beperkt budget. Hier is een diepgaande blik op hoe je Hatchful kunt gebruiken:

 • Bezoek de Hatchful-website: Ga naar de Hatchful-website en selecteer je branche om te beginnen.
 • Kies een stijl en sjabloon: Hatchful biedt verschillende stijlen en sjablonen om uit te kiezen, afhankelijk van je bedrijfstype. Kies een sjabloon dat past bij je merk.
 • Pas kleuren, lettertypen en pictogrammen aan: Pas de kleuren, lettertypen en pictogrammen aan om je logo aan te passen aan je merkidentiteit.
 • Download je logo: Wanneer je tevreden bent met je ontwerp, kun je je logo downloaden in verschillende formaten.

Hatchful is een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve optie voor startende ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudig logo-ontwerp.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, in een ander blog bespreek ik de beste AI logo tools.

Profiteer van professioneel logo ontwerp door Growth

Na het verkennen van deze vijf logo-ontwerptools, kan het zijn dat je toch op zoek bent naar iets meer. Bij Growth begrijpen we dat een logo meer is dan alleen een visuele afbeelding; het is het gezicht van je merk en de belichaming van je bedrijfswaarden. Daarom bieden we professionele logo-ontwerpdiensten die verder gaan helpen.

Onze Logo-ontwerpdiensten omvatten:

 • Uniek en op maat gemaakt: We creëren een logo dat specifiek is ontworpen voor jouw merk en doelgroep, met aandacht voor de kleinste details.
 • Merkidentiteit: Ons team van ontwerpers zal ervoor zorgen dat je logo de kernwaarden van je bedrijf weerspiegelt en naadloos past bij je merkidentiteit.
 • Schaalbaarheid: Onze logo’s zijn ontworpen om in alle formaten en toepassingen er professioneel uit te zien, van visitekaartjes tot billboards.
 • Deskundige begeleiding: We werken nauw met je samen gedurende het hele proces, van concept tot eindproduct, om ervoor te zorgen dat het resultaat aan al je verwachtingen voldoet.

Contacteer ons voor professioneel logo ontwerp

Als je gelooft dat jouw merk verdient om op te vallen met een uniek, professioneel ontworpen logo, neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij het creëren van een logo dat de tand des tijds zal doorstaan en je merk en naar nieuwe hoogten zal tillen.

Conclusie

Een goed logo gaat verder dan slechts een visuele representatie van je merk; het is de belichaming van je bedrijf en de eerste stap naar merkherkenning en loyaliteit. Of je nu kiest voor een gebruiksvriendelijke tool als Canva, de professionele precisie van Adobe Illustrator, of de AI-aangedreven creativiteit van Looka, zorg ervoor dat je logo de waarden en visie van je bedrijf weerspiegelt. En voor degenen die op zoek zijn naar een op maat gemaakt logo, staat Growth klaar om je te helpen. Een goed logo is de sleutel tot merksucces op de lange termijn en een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt.

Auteur van dit artikel: Dinand Bosch

Dinand Bosch is een levendige en creatieve kracht binnen ons team. Als gepassioneerde en bekwame auteur brengt hij de magie van woorden tot leven, verbindt hij lezers met nieuwe ideeën en creëert hij boeiende en inspirerende inhoud.

Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!