E-mail marketing agency

Auteur:

Jonathan van der Steeg

Gepubliceerd op:

april 29, 2024

Interessant? Deel dit:

7,3 min read|1430 words|

Wist je dat e-mailmarketing een gemiddelde ROI van 4200% kan opleveren? In deze blog leggen we uit hoe e-mailmarketing jouw bedrijf kan helpen groeien en hoe een e-mail marketing agency, je daarbij kan ondersteunen. Ontdek de kracht van gerichte communicatie en laat ons je helpen om je doelen te bereiken.

E-mailmarketing is niet alleen maar e-mails sturen. Het gaat om het versturen van de juiste berichten naar de juiste mensen, op het juiste moment. Of je nu net begint of al wat ervaring hebt, deze blog helpt je om meer te leren over wat een email marketing agency voor jou kan doen.

Samen gaan we ontdekken hoe ons e-mail marketing agency Growth, jou kan helpen om meer klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Laten we beginnen!

Wat is email marketing?

E-mailmarketing is een manier voor bedrijven om met mensen te praten via e-mail. Stel je voor dat je een winkel hebt en je wilt klanten vertellen over een speciale uitverkoop of een nieuw product. Met e-mailmarketing kun je een bericht sturen naar veel mensen tegelijk die misschien geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Het mooie van e-mailmarketing is dat je heel precies kunt kiezen wie jouw e-mails krijgt. Je kunt berichten sturen naar mensen die al eerder iets bij je gekocht hebben, of juist naar nieuwe mensen die misschien geïnteresseerd zijn. En je kunt zien wie je e-mails opent en wie op de links klikt, zodat je beter begrijpt wat ze leuk vinden, als een soort email marketing strategie.

E-mailmarketing is meer dan alleen het versturen van berichten. Het gaat om:

 • Het bereiken van de juiste mensen met de juiste berichten op het juiste moment.
 • Het opbouwen van relaties door middel van gepersonaliseerde communicatie.
 • Het meten van interacties om je strategie voortdurend te verbeteren.

Stel je voor dat je een winkel hebt en je klanten wilt informeren over een speciale uitverkoop of een nieuw product. Met e-mailmarketing kan je gericht communiceren en je boodschap efficiënt verspreiden onder een geïnteresseerd publiek.

email marketing agency, wat is e-mail marketing

Waarom is e-mail marketing waardevol?

E-mailmarketing is super waardevol voor bedrijven om verschillende redenen. Ten eerste is het een makkelijke manier om direct met klanten te praten. Je stuurt gewoon een e-mail naar hun inbox. Hierdoor kun je speciale aanbiedingen, nieuwtjes, of updates snel delen. 

Ten tweede is e-mailmarketing heel persoonlijk. Je kunt e-mails aanpassen zodat ze bij elke klant passen. Dit betekent dat je mensen berichten kunt sturen die echt interessant voor hen zijn. Bijvoorbeeld, als iemand vaak sportschoenen koopt, kun je hem e-mails sturen over nieuwe sportschoenencollecties.

Ook is e-mailmarketing betaalbaar. Het kost niet veel om veel e-mails te sturen, vooral vergeleken met andere vormen van reclame zoals tv of posters. Plus, je kunt precies zien hoe effectief je e-mails zijn. Je kunt bijhouden hoeveel mensen je e-mail openen en hoeveel er iets kopen door die e-mail. Dit helpt je om te begrijpen wat werkt en wat niet, zodat je steeds beter wordt in je marketing.

E-mailmarketing biedt talloze voordelen, waaronder:

 • Directe communicatie: Je bereikt klanten direct in hun inbox met aanbiedingen en nieuwtjes.
 • Hoge personalisatie: Pas je boodschappen aan om perfect aan te sluiten bij de interesses van je ontvangers.
 • Kosten-efficiëntie: Vergeleken met andere marketingmethoden zijn de kosten voor e-mailmarketing relatief laag, terwijl de effectiviteit hoog is.
 • Meetbare resultaten: Analyseer open-rates en klikgedrag om je aanpak voortdurend te optimaliseren.

De voordelen van het uitbesteden van email marketing

Hier zijn de voordelen van e-mailmarketing uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau, zoals Growth:

 1. Experts aan je zijde: Je hebt professionals die alles weten over e-mailmarketing. Ze kennen de beste trucs om jouw e-mails op te laten vallen.
 2. Bespaar tijd: Je hoeft zelf niet uit te zoeken hoe alles werkt. Het bureau doet al het werk, zoals het maken van e-mails en het plannen wanneer ze verstuurd worden. Zo kun jij je tijd aan andere dingen besteden.
 3. Betere resultaten: Omdat ze veel ervaring hebben, weten ze hoe ze jouw e-mails zo effectief mogelijk kunnen maken. Dat betekent dat meer mensen je e-mails zullen lezen en erop reageren.
 4. Nieuwste technieken: Een bureau blijft altijd op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën in e-mailmarketing. Ze gebruiken deze kennis om jouw campagnes te verbeteren.
 5. Meten is weten: Ze houden precies bij hoe goed je e-mailcampagnes het doen en gebruiken die informatie om ze nog beter te maken.
 6. Persoonlijk advies: Ze helpen je niet alleen met e-mails, maar geven ook advies over hoe je jouw marketing in het algemeen kunt verbeteren.

Hier lees je nog meer redenen waarom e-mail marketing een must is voor elk bedrijf.

Door je e-mailmarketing uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau zoals Growth, profiteer je van:

 • Expertise: Onze professionals kennen alle ins en outs van effectieve e-mailcampagnes.
 • Tijdbesparing: Wij nemen het hele proces over, van creatie tot verzending.
 • Betere prestaties: Door onze ervaring en technieken zorgen wij voor hogere engagement en conversies.
 • Toegang tot de nieuwste technologieën: Wij gebruiken geavanceerde tools en technieken die jouw campagnes naar een hoger niveau tillen.
 • Persoonlijk advies: Wij bieden niet alleen ondersteuning voor e-mails maar helpen je jouw algehele marketingstrategie te verbeteren.
e-mailmarketing bureau

Een ROI van 4200%?

De ROI (Return on Investment) van 4200% in de context van e-mailmarketing betekent dat voor elke geïnvesteerde euro, bedrijven gemiddeld ongeveer 42 euro terugverdienen. Dit getal is afkomstig uit verschillende marketingstudies en benchmarks die aantonen dat e-mailmarketing een van de meest kosteneffectieve marketingstrategieën is.

Deze hoge ROI komt voort uit verschillende factoren:

 1. Lage kosten: E-mailmarketing vereist geen dure media-aankopen of productiekosten, zoals bij televisiereclame of grootschalige printcampagnes. De hoofdkosten zijn gerelateerd aan het ontwerpen van de e-mails en het beheren van de verzendlijst, die relatief laag zijn vergeleken met andere marketingvormen.
 2. Gerichte communicatie: E-mails kunnen zeer specifiek worden gericht op bepaalde segmenten van een klantenbestand, wat betekent dat de boodschappen veel relevanter zijn voor de ontvangers. Dit verhoogt de kans op conversies aanzienlijk.
 3. Meetbaarheid: Met e-mailmarketing kunnen bedrijven gemakkelijk bijhouden hoeveel mensen hun e-mails openen, op links klikken, en uiteindelijk een aankoop doen. Dit maakt het makkelijk om de effectiviteit van specifieke campagnes te meten en aanpassingen te doen om de resultaten te verbeteren.
 4. Hoge engagement: E-mail stelt merken in staat om regelmatig en consistent met hun klanten te communiceren, waardoor ze top-of-mind blijven. Dit bevordert klantenloyaliteit en herhaalaankopen, wat bijdraagt aan de algehele ROI.

Ondanks dat deze ROI zeer aantrekkelijk is, kan het per bedrijf en campagne verschillen. Factoren zoals de kwaliteit van de e-maillijst, de relevantie van de boodschap, en de frequentie van de e-mails kunnen allemaal invloed hebben op de daadwerkelijke ROI die een bedrijf ervaart. Bedrijven moeten experimenteren met verschillende benaderingen en hun resultaten nauwlettend volgen om hun specifieke ROI te optimaliseren.

Wat een agency als Growth voor jou kan doen

Bij Growth begrijpen we hoe belangrijk het is om goed met je klanten te communiceren. Daarom bieden we aan om jouw e-mailmarketing volledig uit handen te nemen. Dit betekent dat wij voor jou alle e-mails maken en versturen die je nodig hebt om met je klanten te praten. 

We zorgen ervoor dat elke e-mail er perfect uitziet en precies op het juiste moment wordt verstuurd. Dit doen we door goed naar jou en je klanten te luisteren en te begrijpen wat zij willen horen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over alle details. Laat dat maar aan ons over! Zo kun jij je focussen op andere belangrijke zaken van je bedrijf. Vertrouw op Growth, en laat ons je helpen om een sterke band met je klanten op te bouwen door effectieve e-mailmarketing.

Bij Growth zetten we ons volledig in om jouw e-mailmarketing strategie te perfectioneren. Wij zorgen ervoor dat:

 • Elk bericht nauwkeurig is afgestemd op jouw doelgroep en doelen.
 • Je communicatie consistent en effectief is.
 • Je kunt rekenen op ons voor alle details, zodat jij je kunt richten op andere aspecten van je bedrijf.

Neem contact op!

Ben je klaar om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem dan nu contact met ons op! Bij Growth zijn we experts in e-mailmarketing. We kunnen jou helpen om meer klanten te bereiken en beter met hen te communiceren. Onze diensten zorgen ervoor dat jouw e-mails opvallen en de juiste boodschap overbrengen op het juiste moment. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over de details; wij regelen alles voor je. Zo kun jij je focussen op het groeien van je bedrijf. Wil je meer weten over hoe we jou kunnen helpen met e-mailmarketing? Klik dan op de link naar onze dienstenpagina over e-mailmarketing uitbesteden. Wacht niet langer, laten we samen werken aan het succes van jouw bedrijf!

Auteur van dit artikel: Jonathan van der Steeg

Als Junior Marketeer bij Growth houd ik van schrijven, content maken en bedenken. Creatief, leergierig en enthousiast, dat is wat ik ben. Vol passie maak ik content en schrijf ik blogs om jou op de hoogte te houden van verschillende onderwerpen.

Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!