het belang van backlinks

Auteur:

Growth

Gepubliceerd op:

november 28, 2022

Interessant? Deel dit:

5,7 min read|1144 words|

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van SEO of zoekmachine optimalisatie. Het belangrijkste doel is een link te leggen tussen uw website en anderen. Het creëert een omgeving waarin relevante mensen in uw branche instaan voor uw website. In dit artikel gaan we het hebben over linkbuilding, oftewel het opbouwen van hoogwaardige links en relaties met anderen in uw vakgebied. Het belang van backlinks mag niet onderschat worden. Door deze links te verzamelen, kunt u profiteren van autoritaire websites in uw branche, die teruglinken naar uw eigen website.

Wat is het belang van backlinks voor uw bedrijf?

Door hoogwaardige links en relaties op te bouwen met anderen in uw vakgebied, kunt u profiteren van bekende websites in uw branche, die teruglinken naar uw eigen website.

Backlinks werken als een blijk van vertrouwen in uw bedrijf of dienst. Wanneer iemand naar uw website linkt, zegt hij daarmee dat het een goede bron of nuttig is. Anders zouden ze niet de moeite nemen om naar u te linken. Bijvoorbeeld, als je een goed restaurant hebt gevonden en je hebt ervan genoten, dan zou je het aan je vrienden vertellen. Op dezelfde manier, als u een andere website of inhoud vindt die u leuk vindt of waardeert, kunt u ervoor instaan met een backlink.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link naar een andere site vanaf uw site. Dat kan rechtstreeks vanaf uw website zijn of in de inhoud die u creëert. Backlinks maken het mogelijk om gerelateerde en ondersteunende inhoud te vinden. Een hyperlink is een manier voor gebruikers om te navigeren tussen pagina’s op het internet. Het mooi hiervan is dat verschillende zoekmachine deze backlinks als een soort van graadmeter gebruiken om uw website hoger in de zoekmachines te tonen.

U leest bijvoorbeeld een blog over het juiste moment om een huis te verkopen. Op dezelfde pagina staan links naar gerelateerde inhoud. Zoals hoe verkoopt u uw huis in de winter, of 5 toptips om uw huis klaar te maken voor de verkoop. Backlinks zijn nodig om het internet te maken tot wat het is. Zonder links naar andere locaties of plaatsen zou het een geïsoleerd systeem zijn en niet op dezelfde manier werken.

Zoekmachines gebruiken links om het web te crawlen, ze crawlen de links tussen hele websites en tussen de individuele pagina’s op uw website. Het is dus goed om op elke pagina links te hebben die betrekking hebben op uw andere inhoud.

De voordelen van backlinks.

Backlinks zijn belangrijk voor zoekmachines omdat ze een signaal zijn dat de site waarnaar gelinkt wordt kwalitatief hoogwaardige informatie over een onderwerp bevat, die relevant is voor de site die ernaar linkt. In wezen is het een digitale stem van vertrouwen.

Dus nu uw website wordt gezien als een site met inhoud van hoge kwaliteit, helpen backlinks ook bij het verkrijgen van hogere rankings in Google. Hoe meer domeinen een site in totaal verwijst, hoe hoger de ranking van de site. Hoe hoger u in Google staat, hoe meer mensen uw bedrijf zullen zien en op uw website zullen klikken.

Een ander voordeel van goede backlinks is dat het helpt uw merk op te bouwen. Als bijvoorbeeld een zeer populaire website van hoge kwaliteit naar de uwe linkt, dan profiteert u daarvan. Want hun consumenten zullen zien dat dit merk graag met u geassocieerd wordt. Vandaar dat consumenten zich voor u gaan interesseren.

Hoe Backlinks opbouwen en krijgen.

Uiteindelijk is de manier om hoogwaardige backlinks naar uw website op te bouwen het aangaan van relaties. Het is een optie voor de langere termijn, maar het kan u voorbereiden op toekomstig succes.

Denk allereerst aan uw gebruik van sociale media en hoe u connecties kunt opbouwen. Naarmate u actiever wordt, krijgt u de kans om te reageren op berichten of op forums die relevant zijn voor uw bedrijf.

Meer mensen zullen u leren kennen en het zal de bekendheid van uw merk vergroten. Zij kunnen u backlinks gaan aanbieden naar hun websites of forums met inhoud die relevant is voor u.

Maar om backlinks te krijgen, moet je inhoud van hoge kwaliteit schrijven. Voordat iemand je een backlink mogelijkheid aanbiedt, gaan ze je inhoud lezen. Als je een stuk schrijft, bedenk dan hoe relevant het is in jouw markt. Als je bijvoorbeeld een makelaarskantoor runt, zou het goed zijn om backlinks te krijgen van andere websites over de locatie waar je huizen verkoopt. Zoals toerisme, scholen, of ouderschap websites. Of advocaten, verhuisbedrijven en bouwbedrijven.

Mensen willen de informatie lezen die ze kunnen vertrouwen, of die hen advies geeft over bepaalde producten, diensten, of de industrie als geheel.

Reviews.

Een andere manier om backlinks op te bouwen is met reviews. U kunt een getuigenis schrijven voor een ander bedrijf dat u hebt gebruikt. Als u hebt gewinkeld, gewerkt, of met een bedrijf dat relevant is voor de uwe, dan schrijf hen een getuigenis. Vooral als het een bedrijf is waarmee u hoopt samen te werken. Neem na het schrijven van een testimonial contact met hen op via sociale media. Laat ze weten dat je er een hebt geschreven en vraag of je ze mag gebruiken als backlink naar jouw content.

Bovendien, wanneer iemand inhoud van goede kwaliteit leest en ervan geniet, en ze zien een backlink die naar de bron verwijst, is de kans groot dat ze erop zullen klikken. Ze willen meer weten over wie het geschreven of gemaakt heeft.

Waarom zijn backlinks belangrijk voor uw bedrijf?

Backlinks zijn belangrijk voor het bereiken van hogere rankings in online zoekmachines. Ze zijn echter ook belangrijk voor het opbouwen van relaties.

Een persoon die op een backlink klikt die naar uw website leidt, kan vervolgens een klant worden. Elke lead die zich aansluit bij uw nieuwsbrief of gehoor geeft aan een oproep tot actie op uw website kan een verkoop worden.

Door backlinks aan te leggen die relevant zijn voor uw bedrijf, geeft u uw merk autoriteit en erkenning binnen uw branche. Bedrijven die weten hoe ze backlinks goed moeten gebruiken, zullen niet linken naar inhoud van slechte kwaliteit of onbetrouwbare sites. Als een relevant bedrijf naar uw website linkt, laten ze hun consumenten zien dat u de moeite waard bent. In ruil daarvoor hebt u misschien informatieve inhoud waar zij hun voordeel mee kunnen doen.

Tot slot: Het belang van backlinks voor uw bedrijf.

Kortom, backlinks zijn uiterst belangrijk voor uw bedrijf. Ze fungeren als digitale “duimen omhoog” voor uw bedrijf. Ze sturen een signaal naar zoekmachines dat andere mensen achter uw inhoud staan. Uw bedrijf levert dus een nuttige dienst.

Bovendien kunt u tijdens het opbouwen van uw backlinks waardevolle relaties aangaan met andere mensen in uw branche. Natuurlijk is deze inhoud nog beknopt en is het bouwen van een duurzaam backlinkprofiel een vak apart met vele do’s en dont’s. U kunt linkbuilding uitbesteden en onze SEO specialisten helpen u graag verder.

Auteur van dit artikel: Growth

Blog inhoud:
Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!