Google mijn bedrijf aanpassen

Auteur:

Growth

Gepubliceerd op:

juli 15, 2023

Interessant? Deel dit:

4,6 min read|886 words|

In de digitale wereld van vandaag is het voor bedrijven essentieel om online aanwezig te zijn. Een van de belangrijkste tools die lokale bedrijven kunnen gebruiken om hun online zichtbaarheid te verbeteren, is ‘Google mijn bedrijf’. Dit gratis platform van Google stelt bedrijven in staat om de informatie die op Google Zoeken en Google Maps verschijnt te beheren en aan te passen. Hier volgt een stapsgewijze handleiding over hoe je Google mijn bedrijf aanpassen kunt.

Wat is ‘Google mijn bedrijf’

‘Google mijn bedrijf’ is een kosteloos en gebruiksvriendelijk hulpmiddel van Google dat bedrijven en organisaties helpt om hun online aanwezigheid te beheren en te optimaliseren over verschillende Google-diensten, waaronder Google Zoeken en Google Maps. Dit is essentieel en daarom ook standaard inbegrepen in ons SEO pakket voor zoekmachine optimalisatie. Met een ‘Google mijn bedrijf’-profiel kan een bedrijf cruciale informatie delen zoals openingstijden, contactgegevens, website link en fysiek adres.

Bovendien stelt het platform bedrijven in staat om recensies van klanten te beheren, foto’s te posten, producten of diensten te belichten, en zelfs updates of aankondigingen te delen via posts. Het optimaliseren van je ‘Google mijn bedrijf’-profiel is een essentiële stap in het verhogen van je online zichtbaarheid en het verbeteren van je lokale SEO-resultaten.

Google mijn bedrijf beheren

Het belang van Google mijn bedrijf aanpassen.

Google mijn bedrijf aanpassen is geen eenmalige taak, maar een continu proces dat aandacht vereist. Het is een dynamisch platform waarop je de kans hebt om je bedrijf op de best mogelijke manier te presenteren en tegelijkertijd in real-time te communiceren met je klanten. Een goed onderhouden ‘Google mijn bedrijf’ profiel kan de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten, het verkeer naar je website stimuleren, en uiteindelijk bijdragen aan je omzet. In deze gids zullen we de stappen uiteenzetten die nodig zijn om je ‘Google Mijn Bedrijf’ te optimaliseren en zo de online zichtbaarheid van je bedrijf te verbeteren.

Stap 1: Claim je bedrijfsprofiel.

Het aanpassingsproces begint met het claimen van je bedrijfsprofiel. Ga naar de ‘Google mijn bedrijf’ pagina en meld je aan met het Google-account dat je voor je bedrijf wilt gebruiken. Zoek vervolgens je bedrijf op in de zoekbalk. Als je bedrijf al bestaat, kun je het claimen. Zo niet, dan kun je een nieuw profiel aanmaken.

Stap 2: Vul je bedrijfsgegevens in.

Zodra je je bedrijfsprofiel hebt geclaimd, kun je beginnen met het invullen van je bedrijfsgegevens. Dit omvat informatie zoals je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website, bedrijfscategorie, en openingstijden. Het is belangrijk om deze informatie nauwkeurig en up-to-date te houden, aangezien dit de informatie is die klanten zullen zien wanneer ze je bedrijf op Google zoeken.

Stap 3: Voeg foto’s toe.

Foto’s zijn een krachtig hulpmiddel om klanten een beeld te geven van wat ze kunnen verwachten van je bedrijf. Voeg daarom verschillende foto’s toe aan je ‘Google Mijn Bedrijf’ profiel, zoals foto’s van je winkel, producten, teamleden, en zelfs klanten (met hun toestemming).

Stap 4: Beheer en reageer op recensies.

Recensies spelen een grote rol in de online reputatie van je bedrijf. Zorg ervoor dat je regelmatig je recensies checkt en erop reageert, zowel de positieve als de negatieve. Dit toont klanten dat je hun feedback waardeert en serieus neemt.

Stap 5: Maak gebruik van de postfunctie.

‘Google mijn bedrijf’ biedt een postfunctie waarmee je updates, aanbiedingen, evenementen en producten kunt delen. Dit is een geweldige manier om je klanten up-to-date te houden en hen te betrekken bij je bedrijf.

Het aanpassen van je ‘Google mijn bedrijf’ profiel is een doorlopend proces dat vereist dat je regelmatig je informatie bijwerkt, reageert op recensies en relevante content post. Door deze stappen te volgen, kun je het meeste halen uit dit krachtige platform en je online zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren.

Google mijn bedrijf en Google Maps.

Een belangrijke functie van ‘Google mijn bedrijf’ is de integratie met Google Maps. Wanneer je je bedrijfsinformatie op ‘Google mijn bedrijf’ invult en bijwerkt, wordt deze informatie ook weergegeven op Google Maps. Dit betekent dat wanneer iemand in jouw regio zoekt naar een product of dienst die jij aanbiedt, jouw bedrijf op de kaart verschijnt met relevante details zoals je adres, openingstijden en recensies. Deze functie is vooral waardevol voor lokale bedrijven, omdat het helpt om lokale SEO te verbeteren en de fysieke vindbaarheid van je bedrijf te vergroten.

Hier lees je bijvoorbeeld ook waarom zoekmachine optimalisatie essentieel is voor elk serieus bedrijf. Het geeft potentiële klanten de mogelijkheid om je locatie gemakkelijk te vinden, routebeschrijvingen op te vragen en je bedrijf direct vanaf hun smartphone of computer te contacteren. Het onderhouden van je ‘Google mijn bedrijf’-profiel is dus niet alleen cruciaal voor je online zichtbaarheid, maar ook voor je offline zichtbaarheid en bereikbaarheid.

Google mijn bedrijf in Google maps

Wij denken graag met je mee.

Bij Growth begrijpen we hoe essentieel het is om een geoptimaliseerd en up-to-date ‘Google mijn bedrijf’ profiel te hebben. Met onze uitgebreide ervaring en deskundigheid in digitale marketing, kunnen we je helpen om dit platform volledig te benutten, zodat je bedrijf de online zichtbaarheid krijgt die het verdient. We bieden op maat gemaakte diensten aan om je bedrijfsinformatie te beheren, foto’s toe te voegen, recensies te beheren, en relevante posts te creëren die je klanten zullen aanspreken. Wil je meer weten over hoe we je bedrijf kunnen helpen groeien? Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen jouw ‘Google mijn bedrijf’ aanpak verbeteren. Je succes is ons succes!

Auteur van dit artikel: Growth

Blog inhoud:
Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!