later: de social media planner

Auteur:

Dinand Bosch

Gepubliceerd op:

juni 26, 2024

Interessant? Deel dit:

7 min read|1369 words|

Als ondernemer of bedrijfseigenaar weet je hoe cruciaal een sterke aanwezigheid op social media is, maar het effectief plannen van content blijft een uitdaging maar Later bied de oplossing.

Herkenbaar? Dat dachten we al.

Als ervaren online marketingbureau hebben we door de jaren heen talrijke tools gebruikt en getest. Hierdoor hebben we een uitgebreid arsenaal aan favoriete go-to tools opgebouwd, en Later is daar één van. Later is een vooraanstaande tool die speciaal ontworpen is om je social media-strategie te stroomlijnen en te versterken. Later wordt beschouwd als een van de beste social media planners op de markt.

In dit blog duiken we diep in de wereld van Later. We verkennen de voordelen, leggen uit hoe je de tool kunt gebruiken, bespreken de verschillende prijsopties en delen essentiële tips en best practices om alles uit Later te halen. Voor ondernemers die hun social media willen optimaliseren, is dit een onmisbare gids.

Wat is Later?

Later is een social media planner die speciaal is ontworpen om het plannen, beheren en analyseren van je social media content te vereenvoudigen en te optimaliseren.

De tool is uitgerust met een intuïtieve visuele contentkalender die je een helder overzicht biedt van al je geplande posts. Dankzij de gebruiksvriendelijke drag-and-drop functionaliteit kun je jouw content moeiteloos organiseren en aanpassen. Deze functies maken Later een essentiële hulpbron voor iedereen die zijn social media beheer wil stroomlijnen en verbeteren.

Bekijk de onderstaande video van Later zelf voor een duidelijke uitleg over alle mogelijkheden die deze krachtige tool biedt.

Belangrijkste functies van Later:

Later heeft ontzettend veel functies, die ga ik in dit blog dan ook niet allemaal behandelen. Wel is het goed om te weten wat de belangrijkste of meest gebruikte functies zijn. In het kort zijn dit de belangrijkste functies van Later:

 • Visuele contentkalender: Sleep je content naar de gewenste datum en tijdstip voor eenvoudige planning.
 • Automatisering van posts: Plan je posts vooruit en Later plaatst ze automatisch op de geplande tijdstippen.
 • Beschikbaarheid: Later is beschikbaar als web-app en mobiele app, zodat je altijd en overal toegang hebt tot je content. Je kunt gewoon inloggen op meerdere apparaten. 
 • Planner voor alle socials: Je kunt later connecten met alle social media platformen zoals Instagram, Facebook, X, Youtube, TikTok en Pinterest. Niet alleen dat, je kunt ook meerdere accounts koppelen per social media platform. Dit hangt af van het pakket dat je neemt, hier leg ik later in dit blog meer over uit.
 • Gebruik van AI: Later maakt ook gebruik van AI functies. Zo bieden ze een AI caption writer aan, waarmee je binnen no time je captions hebt geschreven.
 • Analyse- en rapportagetools: Volg de prestaties van je posts en optimaliseer je strategie op basis van gedetailleerde analyses. Dit is super handig én eenvoudig, ook als je nog nauwelijks ervaring hebt met analyses. Daarnaast heeft Later ook een hashtag tool, waardoor je niet meer zelf onderzoek hoeft te doen naar wat de beste hashtags zijn.
later social media planner analyse

Waarom zou je Later moeten gebruiken?

Het gebruik van Later biedt tal van voordelen die je social media beheer aanzienlijk kunnen verbeteren. Welke voordelen zitten hieraan verbonden?

Voordelen van Later:

 • Tijdbesparing: Met de automatisering van posts kun je in één keer je content voor de week of maand plannen, waardoor je tijd bespaart. Leun naar achter terwijl deze tool al het plannen voor jou doet.
 • Verbeterde contentstrategie: De visuele planningstools helpen je om een betere en aantrekkelijke feed te creëren, wat je merkidentiteit versterkt. 
 • Consistentie: Door je posts van tevoren te plannen, zorg je ervoor dat je consistent blijft in je social media aanwezigheid, wat belangrijk is voor engagement.
 • Inzichten en optimalisatie: Gebruik de analytics tools om te zien welke content het beste presteert en pas je strategie aan voor betere resultaten. Dit werkt super simpel.

Hoe gebruik je Later?

Hier is een stap-voor-stap handleiding om je op weg te helpen met Later:

1. Aanmelden en account aanmaken

Ga naar de website van Later en meld je aan voor een account. Kies het plan dat het beste bij je behoeften past en voltooi de registratie.

2. Connecten van social media accounts

Koppel je social media accounts aan Later. Dit omvat platforms zoals Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, TikTok en Pinterest. Volg de instructies op het scherm om de nodige autorisaties te geven.

3. Content toevoegen

Upload je afbeeldingen en video’s naar de media bibliotheek van Later. Je kunt deze content vervolgens gemakkelijk naar je kalender slepen en neerzetten.

4. Planning en automatisering

Gebruik de drag-and-drop kalender om je posts te plannen. Kies de gewenste datum en tijdstip voor elke post maak gebruik van de functie die je helpt om te posten op de beste tijden voor Instagram. Later zal je posts automatisch plaatsen op de geplande tijden. Dit is hoe de contentkalender eruit komt te zien:

contentkalender Later

5. Analyseren van prestaties

Maak gebruik van de analyse- en rapportagetools om de prestaties van je posts te volgen. Bekijk metrics zoals likes, comments, en engagement rate om te zien wat werkt en wat niet.

Prijzen en abonnementen.

Later biedt verschillende prijsplannen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. 

Je kunt kiezen voor een abonnement waarbij het geld jaarlijks van je rekening wordt afgeschreven. Omgerekend zijn dit dan de kosten per maand:

later social media planner prijzen jaarlijks

Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen waarbij het geld maandelijks van je rekening wordt afgeschreven. Dit zijn dan de kosten per maand en kun je zelfs een korting van 4 maanden gratis krijgen:

later social media planner prijzen maandelijks

Free Plan

 • Kosten: Gratis
 • Functies: Basisfuncties voor één social media account, beperkt aantal geplande posts per maand.

Starter Plan

 • Kosten: tussen de $16.67 en $25 per maand
 • Functies: 30 geplande posts per social profiel, toegang tot basis analytics, ondersteuning voor 1 social media account.

Growth Plan

 • Kosten: tussen de $30 en $45 per maand
 • Functies: 3 social sets en gebruikers, 150 geplande posts per social profiel, uitgebreide functies inclusief geavanceerde analytics en team collaboration tools.

Advanced Plan

 • Kosten: tussen de $53.33 en $80 per maand
 • Functies: 6 social sets en gebruikers, volledige set functies inclusief prioriteit ondersteuning, onbeperkte geplande posts, en toegang tot alle premium tools.

Agency Plan

 • Kosten: tussen de $133.33 en $200 per maand
 • Functies: 15 social sets, 10 gebruikers, volledige set functies inclusief prioriteit ondersteuning, onbeperkte geplande posts, en toegang tot alle premium tools.

Vergelijk de plannen op basis van je specifieke behoeften en kies het plan dat het beste bij je past.

Tips en best practices.

Om het meeste uit Later te halen, zijn hier enkele tips en best practices:

Optimaliseer posttijd en frequentie

Gebruik de analytics tools om te bepalen wanneer je doelgroep het meest actief is en plan je posts op deze tijden voor maximale engagement.

Gebruik van hashtags en tagging

Verhoog de zichtbaarheid van je posts door relevante hashtags en tags te gebruiken. Later biedt suggesties voor populaire hashtags.

Integratie met andere tools en platforms

Later integreert met verschillende andere tools en platforms, zoals Dropbox en Google Drive, voor een naadloze workflow.

Monitoring en aanpassing van je contentstrategie

Blijf je strategie voortdurend aanpassen op basis van de inzichten die je krijgt uit de analytics tools. Experimenteer met verschillende soorten content en timing om te zien wat het beste werkt.

Veelgestelde Vragen (FAQ).

Hoeveel accounts kan ik verbinden?

Dit hangt af van je abonnement. Het Free Plan staat één account per platform toe, terwijl de betaalde plannen meer accounts ondersteunen.

Kan ik content van andere platforms importeren?

Ja, je kunt content importeren vanuit cloudopslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.

Wat gebeurt er met geplande posts als mijn abonnement verloopt?

Geplande posts worden niet automatisch gepost als je abonnement verloopt. Zorg ervoor dat je abonnement up-to-date is om onderbrekingen te voorkomen.

Hoe werkt de klantenservice en ondersteuning?

Later biedt ondersteuning via hun helpcenter en e-mail. Premium abonnees hebben toegang tot prioriteitsondersteuning.

Conclusie.

Later is een onmisbare tool voor iedereen die serieus bezig is met social media marketing. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, krachtige functies, en uitgebreide analytics, kan Later je zeker helpen om je social media strategie naar een hoger niveau te tillen. Bekijk dit blog voor nog meer social media tools die AI gebruiken.

Mocht je toch nog moeite hebben met jouw socials, wij staan klaar om je te helpen. Je kunt gerust contact met ons opnemen.

Succes!

Auteur van dit artikel: Dinand Bosch

Dinand Bosch is een levendige en creatieve kracht binnen ons team. Als gepassioneerde en bekwame auteur brengt hij de magie van woorden tot leven, verbindt hij lezers met nieuwe ideeën en creëert hij boeiende en inspirerende inhoud.

Blog inhoud:
Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!