Linkbuilding met keurmerken

Auteur:

Growth

Gepubliceerd op:

maart 11, 2024

Interessant? Deel dit:

8,8 min read|1700 words|

Op zoek naar manieren om je linkbuilding strategie niet alleen te versterken, maar ook aanzienlijk effectiever te maken? Het lidmaatschap van (webwinkel) keurmerken kan de oplossing bieden die je zoekt. Linkbuilding met keurmerken zijn niet alleen een blijk van erkenning voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van je website; ze bieden ook het aanzienlijke voordeel van een vermelding met een directe link op hun site. Dit is vooral waardevol, aangezien veel van deze keurmerken genieten van een hoge domein autoriteit in de ogen van Google, wat jouw SEO inspanningen ten goede kan komen.

In dit artikel zullen we uitgebreid verkennen wat deze keurmerken inhouden, de procedure voor het verkrijgen van lidmaatschap, en op welke manieren ze een fundamentele bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van je linkbuilding strategie. We duiken diep in de materie om je te voorzien van inzichtelijke kennis die je kan toepassen om jouw website naar een hoger niveau te tillen in de competitieve wereld van online zichtbaarheid.

Linkbuilding met keurmerken logos

Wat zijn keurmerken in linkbuilding?

Keurmerken vertegenwoordigen prestigieuze certificeringen die exclusief worden toegekend aan websites die niet alleen aan strenge kwaliteitsnormen voldoen, maar ook de hoogste ethische richtlijnen naleven. Deze symbolen van uitmuntendheid dienen als krachtige indicatoren van betrouwbaarheid en integriteit, zowel in de ogen van zoekmachines als in die van potentiële bezoekers. Cruciaal voor de strategie van linkbuilding, bieden deze keurmerken hun leden prominente vermeldingen op hun eigen websites, compleet met waardevolle dofollow-links, die essentieel zijn voor het versterken van je online aanwezigheid en zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Maar het effect van keurmerken gaat verder dan enkel backlinks naar je website; ze zijn instrumenteel in het opbouwen van vertrouwen binnen de digitale gemeenschap. Wanneer andere websites zien dat je bedrijf is erkend met een dergelijk keurmerk, neemt hun bereidheid om een link naar jouw site te creëren aanzienlijk toe. Dit komt voort uit het verhoogde vertrouwen en de geloofwaardigheid die deze keurmerken symboliseren, waardoor jouw website niet alleen meer zichtbaar wordt, maar ook gezien wordt als een autoriteit in jouw niche.

Het belang van keurmerken met linkbuilding

Keurmerken kunnen jouw linkbuilding strategie versterken op verschillende manieren.

  • Vermelding met link: Ten eerste krijgt elk goedgekeurd lid van een keurmerk een vermelding met link in de ledenlijst op de website.
  • Meer links via externe websites: Ten tweede krijgen webwinkels met een keurmerk door hun lidmaatschap ook meer vermeldingen via externe websites. Zo zorgt lidmaatschap bij een platform voor extra links bij tools als Trustprofile, maar ook diverse vergelijkingswebsites.
  • Betrouwbaarheid: Ten derde kunnen ze helpen om de geloofwaardigheid van je website te vergroten, wat kan resulteren in meer backlinks van andere betrouwbare websites.

Bovendien kan het hebben van een keurmerk een extra boost geven aan je zichtbaarheid in zoekmachines. Een mooi voorbeeld hiervan is het effect van klantreviewssterren die in de zoekresultaten verschijnen, waardoor je website nog aantrekkelijker wordt voor potentiële bezoekers.

Het onderschrijven van een keurmerk is echter niet kosteloos. Afhankelijk van het keurmerk kunnen de kosten uiteenlopen van een bescheiden bedrag per maand tot aanzienlijke jaarlijkse investeringen. Daarom is het essentieel om een zorgvuldige afweging te maken tussen de kosten en de potentiële voordelen voordat je een commitment aangaat. Verder in dit artikel zullen we de financiële kant van verschillende keurmerken gedetailleerd bespreken.

Om in aanmerking te komen voor een keurmerk, moet je website voldoen aan specifieke eisen. Gelukkig staan de meeste keurmerkorganisaties klaar om te adviseren over de nodige aanpassingen aan je website om het keurmerk te verdienen.

Eenmaal lid, ontvouwen zich diverse voordelen. Voor degenen onder ons die gefocust zijn op linkbuilding, is een bijzonder perk dat je een dofollow link krijgt vermeld op de website van het keurmerk. Maar daar houdt het niet op; soms is het mogelijk om extra links te verkrijgen, bijvoorbeeld door een ‘klantcase’ of een gastblog op hun platform te publiceren. Het loont om de mogelijkheden voor dergelijke extra exposure met het keurmerk te bespreken.

Bekijk hier welke andere soorten backlinks je SEO strategie kunnen verbeteren.

Google EEAT

De synergie tussen keurmerken en E-E-A-T

Keurmerken doen meer dan alleen een visuele of reputatie boost geven aan je website; ze kunnen ook een cruciale rol spelen in het versterken van de E-E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) van je site, wat een fundamenteel aspect is van je SEO-strategie. Google heeft E-E-A-T geïdentificeerd als een sleutelfactor in het bepalen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een website, wat direct invloed heeft op de zoekresultaten.

Door lid te worden van erkende keurmerken, toon je niet alleen aan dat je bedrijf voldoet aan bepaalde industriestandaarden, maar verbeter je ook de perceptie van expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Dit komt doordat keurmerken vaak worden toegekend aan websites die betrouwbaarheid en hoge kwaliteitsnormen demonstreren, waardoor zoekmachines je content als meer waardevol kunnen zien.

Een sterke synergie met E-E-A-T kan leiden tot verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines, aangezien Google geneigd is om content die als deskundig, gezaghebbend en betrouwbaar wordt beschouwd, hoger te ranken. Het toevoegen van keurmerken aan je site kan een signaal zijn naar zoekmachines dat je site een betrouwbare bron van informatie en diensten is, wat essentieel is in een tijdperk waarin internetgebruikers kritischer dan ooit zijn over de betrouwbaarheid van online content.

Hoe word je lid van een keurmerk?

Als je besluit om lid te worden van een keurmerk, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

Stappen om lid te worden van een keurmerk

  1. Zoek uit welke keurmerken de meeste waarde bieden voor jouw website.
  2. Bekijk de vereisten en richtlijnen van elk keurmerk.
  3. Controleer of jouw website aan de eisen voldoet.
  4. Vul het aanmeldformulier in en stuur het op naar het keurmerk.
  5. Wacht op goedkeuring en ontvang het keurmerk.

Welk keurmerk voor linkbuilding?

Elk keurmerk heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar voor linkbuilding zijn vooral de kosten en de linkwaarde van belang. Die hebben we voor jou op een rijtje gezet.

WebwinkelKeur logowebshop keurmerk logothuiswinkel logotrusted shops logo
NaamWebwinkelKeurWebshop KeurmerkThuiswinkel WaarborgTrustedShops
Domain rating (Ahref)90858577
Aantal verwijzende websites:15K4.8K5.5K1.8K
Domain authority (Moz)49435637
Verwijzende domeinen17.1k8k9.1k2.3k
Dofollow link?
Totaalprijs per jaar vanaf€ 120,-€ 195,-€ 615,-*€ 1.527,-*
Meer informatieMeer informatieMeer informatieMeer informatie

Domain Rating (DR) is een score ontwikkeld door Ahrefs die de sterkte van het backlinkprofiel van een website weergeeft op een schaal van 1 tot 100. Domain Authority (DA), aan de andere kant, is een score ontwikkeld door Moz die voorspelt hoe goed websites zullen scoren in zoekmachines. Beide kunnen een indicatie geven van de waarde die een link oplevert.

Conclusie: De kracht van keurmerken in linkbuilding

Het inzetten van keurmerken tilt het vertrouwen van consumenten naar een hoger niveau, aangezien deze symbolen van betrouwbaarheid aantonen dat jouw onderneming voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Het resultaat? Een merkbare toename in conversies en een versteviging van klantenloyaliteit.

Daarnaast zijn keurmerken een schat aan voordelen voor je linkbuilding strategie. Ze voorzien je niet alleen van links die hoog scoren op domeinautoriteit (DA) en domeinrating (DR) tegen een relatief gunstige prijs, maar faciliteren ook het verkrijgen van extra externe links op een breed scala aan andere websites. Deze synergie tussen zichtbaarheid en kwaliteitsborging maakt keurmerken een slimme keuze voor elke serieuze linkbuilder.

Het is essentieel om te begrijpen dat het verkrijgen van een keurmerk verder gaat dan het simpelweg toevoegen van een embleem aan je site. Het impliceert een toewijding aan uitmuntendheid en het naleven van vastgestelde criteria en normen. Een investering in tijd en middelen is onvermijdelijk, maar de vruchten die het draagt, zowel in termen van linkwaarde als bedrijfsgroei, zijn onmiskenbaar.

In essentie bieden keurmerken een unieke kans om de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van je website substantieel te verhogen. Door deel uit te maken van een erkend keurmerk geniet je van directe en indirecte voordelen die je linkbuilding strategie kunnen verrijken en bijdragen aan de voortdurende groei en succes van je bedrijf.

Nog enkele veelgestelde vragen over keurmerken en linkbuilding

Hoe kies je het juiste keurmerk voor linkbuilding?

Het kiezen van het juiste keurmerk voor jouw bedrijf kan lastig zijn. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de waarde van de link.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten en verplichtingen die gepaard gaan met het lidmaatschap van een keurmerk. Zo is keurmerk lidmaatschap niet geheel vrijblijvend. Je stemt ook in met de gedragscode van het keurmerk. Zorg ervoor dat je deze aspecten grondig hebt geëvalueerd voordat je een beslissing neemt.

Wat zijn de alternatieven als je geen lid wilt worden van een keurmerk?

Als je om welke reden dan ook geen lid wilt worden van een keurmerk, zijn er nog steeds alternatieve strategieën die je kunt volgen om je linkbuilding te verbeteren.

Zo heb je websites als trustprofile.com (DA37) die jou een link opleveren wanneer je een goede score behaald hebt en/of je profiel claimt.

Een gastblogstrategie kan ook effectief zijn om jouw linkbuilding te verbeteren. Door gastartikelen te schrijven voor andere websites, kun je waardevolle links naar jouw eigen website krijgen. Zorg ervoor dat je gastbijdragen levert aan websites die relevant zijn voor jouw branche en dat je kwalitatieve content levert die interessant is voor hun publiek.

Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een langetermijnstrategie is en dat het tijd en inspanning kost om resultaten te zien. Het is essentieel om consistent te blijven werken aan het verbeteren van jouw linkprofiel en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks naar jouw website.

Door lid te worden van keurmerken kun je jouw linkbuilding strategie naar een hoger niveau tillen. Het vergroten van de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van jouw website zal niet alleen zoekmachines aantrekken, maar ook potentiële bezoekers. Neem de tijd om de juiste keurmerken te onderzoeken en volg de stappen om lid te worden. Je zult merken dat keurmerken een waardevolle aanvulling kunnen zijn op jouw linkbuilding strategie.

Gebruik onze expertise in je voordeel

Wil je deze strategieën naar een hoger niveau tillen met deskundige hulp of linkbuilding uitbesteden? Ons team bij Growth is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte linkbuilding- en contentstrategieën die je online aanwezigheid versterken. Samen met jou werken we aan het uitbouwen van een solide linkprofiel en zorgen we ervoor dat je de best mogelijke resultaten behaalt. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw groei kunnen accelereren en jouw website kunnen transformeren in een autoriteit binnen jouw branche.