lokale SEO

Auteur:

Growth

Gepubliceerd op:

juli 15, 2023

Interessant? Deel dit:

2,9 min read|564 words|

In een wereld die steeds digitaler wordt, is het belang van een sterke online aanwezigheid niet meer te ontkennen. Het is niet alleen essentieel voor grote, wereldwijde ondernemingen, maar ook voor lokale bedrijven. Lokale SEO, of zoekmachine optimalisatie, is een belangrijk instrument dat lokale bedrijven helpt bij het vergroten van hun zichtbaarheid op het internet. Dit artikel zal in detail treden over wat lokale SEO is, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt toepassen.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een subset van de traditionele SEO, die specifiek gericht is op het optimaliseren van de online zichtbaarheid voor lokale zoekopdrachten en gebruikers. Dit betekent dat als gebruikers zoekopdrachten uitvoeren met lokale intentie (bijvoorbeeld “koffiebar in de buurt” of “fietswinkel Amsterdam”), jouw bedrijf hoger op de resultatenpagina van de zoekmachine zal verschijnen.

wat is lokale SEO Growth

Waarom is lokale SEO belangrijk?

De primaire reden waarom lokale SEO van cruciaal belang is, is de toenemende trend van ‘dichtbij mij’ zoekopdrachten. Door de populariteit van smartphones is het gemakkelijker dan ooit voor consumenten om naar lokale bedrijven en diensten te zoeken. Volgens Google komt ongeveer 46% van alle zoekopdrachten overeen met lokale informatie.

Een ander belangrijk aspect is de conversieratio. Onderzoek toont aan dat 78% van de lokale mobiele zoekopdrachten resulteert in een offline aankoop. Dit betekent dat als je jouw lokale SEO-strategie goed implementeert, je potentiële klanten naar je fysieke locatie kunt leiden en de verkoop kunt verhogen.

Hoe pas je lokale SEO toe?

Google Mijn Bedrijf: De eerste stap is het opzetten van een Google Mijn Bedrijf account. Dit is een gratis tool van Google die je helpt om je online aanwezigheid te beheren, inclusief Google Zoeken en Maps.

Lokale zoekwoorden: Gebruik lokale zoekwoorden in je SEO-strategie. Dit betekent dat je belangrijke trefwoorden moet integreren die jouw locatie en nabijgelegen locaties specificeren in de content van je website. Een zoekwoorden onderzoek met strategie zijn hierin een essentiële factor.

Online beoordelingen / reviews: Zorg voor positieve online beoordelingen verspreid over meerdere platformen. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van je online reputatie, maar Google ziet het ook als een positieve factor bij het rangschikken van lokale zoekresultaten.

NAP-Consistentie: NAP staat voor Name, Address, Phone number (Naam, Adres, Telefoonnummer). Zorg ervoor dat deze gegevens consistent zijn op alle online platforms, inclusief je website en sociale media-accounts.

Lokale Backlinks: Verkrijg backlinks van andere lokale bedrijven of organisaties. Dit verhoogt je geloofwaardigheid en autoriteit in de ogen van zoekmachines.

Mobielvriendelijk ontwerp: Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is, aangezien de meeste lokale zoekopdrachten op mobiele apparaten worden uitgevoerd.

lokale seo infographic

Conclusie.

Lokale SEO is een krachtig hulpmiddel dat bedrijven kunnen gebruiken om hun zichtbaarheid te vergroten, meer klanten aan te trekken en uiteindelijk hun verkoop te verhogen. Het belang ervan kan niet worden onderschat in de huidige digitale wereld, waar online zichtbaarheid direct gerelateerd is aan zakelijk succes. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u een effectieve strategie implementeren en uw bedrijf laten groeien.

Laat ons je helpen groeien.

Bij “Growth” begrijpen we echter dat elke onderneming uniek is en dat een one-size-fits-all aanpak niet altijd werkt. Daarom bieden we op maat gemaakte SEO-strategieën die zijn aangepast aan uw specifieke behoeften en doelstellingen. We begeleiden u graag door dit proces en helpen u uw online zichtbaarheid en bedrijfsgroei te optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we uw bedrijf kunnen helpen groeien met lokale SEO.

Auteur van dit artikel: Growth

Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!