een banner voor een blog over Looka.com

Auteur:

Dinand Bosch

Categorie:

Gepubliceerd op:

februari 28, 2024

Interessant? Deel dit:

5,8 min read|1064 words|

Looka.com is een geweldige AI-tool die zich specialiseert in het vereenvoudigen van het grafisch ontwerpproces en het creëren van professionele logo’s en branding-elementen. 

Doordat Looka.com gebruikmaakt van geavanceerde algoritmes, is het zelfs voor mensen zonder ontwerp ervaring erg makkelijk om een mooi design te maken.

Daarom heb ik voor jou een handige gids samengesteld zodat jij weet hoe je Looka kunt gebruiken en welke verschillende pakketten ze aanbieden.

De functies

Als je nog niet bekend bent met deze tool is het fijn om te weten wat je hier allemaal mee kan.

Looka.com maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor machine learning en kunstmatige intelligentie om gebruikers een moeiteloze ontwerp ervaring te bieden. 

Daardoor kunnen ze ontzettend veel functies aanbieden die het voor jou als gebruiker erg makkelijk maken. Dit zijn de belangrijkste functies:

 • Logo creatie:

De tool begint met het stellen van enkele gerichte vragen over je bedrijf, branche en stijlvoorkeuren.

Op basis van deze input genereert Looka.com automatisch diverse logo-ontwerpen.

 • Aanpassingsmogelijkheden:

Je krijgt de mogelijkheid om kleuren, lettertypen, pictogrammen en lay-outs aan te passen, waardoor je zelf volledige controle hebt over het eindresultaat.

 • AI-optimalisatie:

De AI van Looka.com past zich aan gebruikersfeedback aan, waardoor het logo-ontwerp steeds verfijnder wordt naarmate je meer aanpassingen maakt.

 • Downloads in diverse formaten:

Na voltooiing van het ontwerpproces kan je je logo downloaden in verschillende formaten, geschikt voor online en offline gebruik.

 • Brand kit:

Looka.com biedt ook een Brand kit, inclusief visitekaartjes, sociale media-afbeeldingen en meer, om een consistente merkuitstraling te waarborgen.

afbeelding van een Brand Kit die is gemaakt door Looka.com

Hoe werkt Looka.com?

Looka is erg gemakkelijk te gebruiken. Ze leiden je duidelijk door het systeem heen.

Tóch geef ik je een stappenplan voordat je begint met deze tool.

Stap 1: Maak kennis met Looka.com

Looka.com begint met het stellen van enkele vragen. Niks bijzonders hoor, ze willen alleen even wat weten over jouw bedrijf en wat voor stijl bij jou past.

Zo moet je ook enkele logo´s kiezen die bij jouw bedrijf en stijl passen:

stap 1 van de ai tool looka.com

Stap 2: Kies een logo

Nu Looka genoeg info heeft over jouw bedrijf en jouw stijl, is het tijd voor het genereren van een logo! Dit gebeurt binnen een paar secondes.

Looka laat je ontzettend veel opties zien waar je uit kunt kiezen. Onthoud ook dat je dit logo later weer kunt aanpassen. Kies dus het logo waar je de meeste potentie in ziet.

stap 2 van de ai tool looka.com

Stap 3: Geef er een eigen draai aan

Mooi, je hebt een logo gekozen die bij je stijl past. Nu is het tijd om er een eigen draai aan te geven. Ook hier heb je nauwelijks design skills voor nodig, je zult zien dat de interface super duidelijk en gestructureerd is.

Zo kan je andere kleuren kiezen, een andere achtergrond meegeven en een extra symbool toevoegen.

stap 3 van de ai tool looka.com

Stap 4: Kies je brand kit

Je eigen brand kit stel je ook samen met Looka.com. Je kiest hoe je de ontwerpen van de socials eruit komen te zien, je kiest patronen en lettertypes die bij je logo passen.

stap 4 van de ai tool looka.com
stap 4 van de ai tool looka.com

De prijzen

Optie 1: Een logo + brandkit

Bij optie 1 heb je 2 verschillende pakketten die worden aangeboden.

De Brand Kit Subscription (96 dollar per jaar) en de Brand Kit Web Subscription (129 dollar per jaar)

Prijzen van Looka.com

Optie 2: Alleen een logo

Hier kun je kiezen tussen de Basic Logo Package (20 dollar eenmalig) en de Premium Logo Package (65 dollar eenmalig).

Prijzen van Looka.com

 

 

Waarom is deze AI tool zo handig voor marketing?

Looka.com biedt heel veel voordelen voor marketingprofessionals en bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar effectieve branding. Dit is waarom:

 • Snelheid en gemak:

Met Looka.com kun je in korte tijd een professioneel ogend logo en bijbehorende brandingmaterialen creëren, zonder de noodzaak van uitgebreide ontwerpervaring.

 • Betaalbaarheid:

Het platform biedt diverse prijsklassen, inclusief betaalbare instapopties, waardoor het toegankelijk is voor start-ups en kleine bedrijven met beperkte budgetten.

 • Aanpasbaarheid:

Looka.com biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor je het logo en de brandingelementen nauwkeurig kunt afstemmen op je merkidentiteit en marketingdoelen.

 • Consistentie in branding:

De Brand Kit van Looka.com zorgt voor consistentie in al je brandingmaterialen, van visitekaartjes tot sociale media-afbeeldingen, wat essentieel is voor een sterk en herkenbaar merk.

 • AI-optimalisatie:

Door kunstmatige intelligentie te integreren, past Looka.com zich aan op basis van gebruikersfeedback, waardoor je logo-ontwerp steeds verfijnder wordt naarmate je meer aanpassingen maakt.

 • Tijdbesparing:

Verminder de tijd en moeite die nodig is voor het vinden en communiceren met ontwerpers, terwijl je toch een op maat gemaakt ontwerp kunt realiseren.

 • Breed scala aan materialen:

Naast logo’s biedt Looka.com ook een uitgebreide Brand Kit, inclusief visitekaartjes, sociale media-afbeeldingen en meer, waardoor je een complete merkuitstraling kunt opbouwen.

logo ai tool Looka.com

Waarom Looka beter is dan andere AI tools

Het kiezen tussen verschillende AI-logo tools hangt af van je specifieke behoeften, maar hier zijn enkele redenen waarom Looka.com een sterke keuze kan zijn ten opzichte van andere AI-logo tools:

 • Geavanceerde aanpasbaarheid:

Looka.com biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor je gedetailleerde controle hebt over kleuren, lettertypen, pictogrammen en lay-outs, wat resulteert in een zeer aanpasbaar eindproduct.

 • AI-Optimalisatie met feedback:

De tool past zich aan op basis van gebruikersfeedback, waardoor het logo-ontwerp steeds verder wordt verfijnd en beter aansluit op je voorkeuren.

 • Betaalbare opties:

Looka.com biedt verschillende prijsklassen, inclusief betaalbare instapopties, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan bedrijven, van start-ups tot gevestigde ondernemingen.

 • Gebruiksvriendelijke interface:

De eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface maakt het gemakkelijk voor gebruikers met diverse niveaus van ontwerp ervaring om effectief met de tool te werken.

Zo ontwerp je gemakkelijk strakke logo´s zoals deze:

afbeelding van de ai logo tool looka.com
 • Bewezen track record:

Looka.com heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en populaire keuze voor logo-ontwerp, met positieve beoordelingen en succesverhalen van gebruikers.

Hoewel elke tool zijn eigen kenmerken heeft, biedt Looka.com een combinatie van aanpasbaarheid, gebruikersvriendelijkheid en betaalbaarheid die het aantrekkelijk maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een complete brandingoplossing met een sterke nadruk op visuele identiteit.

Conclusie

Looka.com biedt een indrukwekkende set functies die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor bedrijven en marketeers die op zoek zijn naar een effectieve en efficiënte manier om hun merkidentiteit te versterken. 

Looka.com is betrouwbaar en erg simpel om te gebruiken. Deze tool is er voor iedereen.

Maak hier een gratis account aan bij Looka.com

Nog niet overtuigd? Bekijk dan even ons blog over de beste logo ai tools.

Auteur van dit artikel: Dinand Bosch

Dinand Bosch is een levendige en creatieve kracht binnen ons team. Als gepassioneerde en bekwame auteur brengt hij de magie van woorden tot leven, verbindt hij lezers met nieuwe ideeën en creëert hij boeiende en inspirerende inhoud.

Blog inhoud:
Semrush partner logo
Growth online marketing recruitment consultancy

Bekijk met ons de mogelijkheden in online marketing.

Wil je ontdekken welke marketing strategie voor jouw organisatie verschil kan maken? Neem contact met ons op!