CASE: SEA (Google Ads) & SEO

De beste online slijterij: DrankStunter

DrankStunter is een online drankenhandel in alle soorten alcohol zoals Whiskey, Rum & Vodka. Via deze webshop kun je de beste merken drank kopen zoals Hennessy, Bacardi, Dom Pérignon en alle andere bekende merken.

Zoals de naam van dit bedrijf al aangeeft wordt er gestunt met prijzen en wordt er in samenwerking met Growth en de grootste drankenmerken elke week nieuwe aanbiedingen gelanceerd.

Drankstunter

Omzet groei door online marketing

DrankStunter, een online drankenhandel met een breed scala aan premium merken, had een enorme uitdaging voor zich. Hoewel hun bedrijfsprocessen goed waren gestructureerd en ze een jaar actief waren, misten ze de online zichtbaarheid en bekendheid die essentieel is voor groei in het digitale tijdperk. Hun doelstellingen waren ambitieus: een dominante online aanwezigheid, aanzienlijke groei in sales, en uitbreiding van hun e-mail lijsten.

De grootste hindernis was het gebrek aan naamsbekendheid van DrankStunter in Nederland. Dit betekende dat ze moesten concurreren in een verzadigde markt zonder de voordelen van een gevestigde reputatie. Bovendien, gezien de restricties rondom het adverteren van alcoholische producten op Google, was het geen eenvoudige taak om effectief gebruik te maken van Google Ads. De uitdaging lag in het navigeren door deze beperkingen, terwijl ze toch een impactvolle en effectieve marketingcampagne moesten voeren die zowel op de korte als de lange termijn resultaten zou opleveren.

Inzichten

2000%

Groei in omzet

Door onze geïntegreerde full-service strategie, die de kracht van diverse kanalen samenbrengt voor maximale impact.

Inzichten

#1 positie

In de top 3 van Google

Dankzij een hoogwaardige technische en on-page SEO strategie

Inzichten

1000+

Zoektermen in top 10 van Google

Wat direct heeft geleid tot verhoogd websiteverkeer en een grotere zichtbaarheid

DrankStunter Ads

Winnen in Google met drank (SEA)

DrankStunter zette in op een ambitieuze strategie om op korte termijn de verkoop te boosten, met Google Ads als gekozen platform om het nog onbekende merk in Nederland te introduceren. De slimme inzet van Google Shopping onthulde hun concurrentievoordeel als de voordeligste aanbieder van premium alcoholische dranken. Wekelijkse aanbiedingen van topdranken werden strategisch gepresenteerd in Google-promoties.

De aanvangsfase kende uitdagingen door de specifieke restricties op alcoholreclame binnen Google, maar doorzettingsvermogen leidde tot succes.

Het optimalisatieproces was intensief en doordacht, met uitsluiting van irrelevante zoekwoorden en locaties, experimenten met diverse advertentievarianten, en het finetunen van de best presterende elementen. Deze inspanningen resulteerden in een indrukwekkende toename van 2000% in bestellingen sinds de lancering van de Google Ads-campagnes.

Winst in Google om op te proosten (SEO)

SEA was een strategische zet voor DrankStunter om directe verkopen te stimuleren, met een scherpe focus op performance boven merkopbouw. Parallel daaraan hebben we de website versterkt met grondige SEO-optimalisatie.

Bij de on-site SEO hebben we elke pagina verrijkt met kwalitatieve content, geoptimaliseerde headings, SEO titels, meta descriptions, permalinks en HTML structuren. Met de inzet van het DrankStunter team hebben we ook technische verbeteringen doorgevoerd, waardoor de site nu sneller laadt dan elke andere drankenwebsite in Nederland, en de sitemap is fijn afgestemd voor optimale indexering door zoekmachines.

Voor off-site SEO hebben we ons gericht op linkbuilding, wat de Google-rankings significant heeft verbeterd. Backlinks op drankgerelateerde websites hebben DrankStunter’s autoriteit binnen Google versterkt.

DrankStunter is nu een bekende naam in de wereld van dranken, met meer dan 1000 zoektermen die trots in de top 10 van Google’s zoekresultaten prijken.

Drankstunter marketing case
Google rankings

Google Ads (SEA)

Doel:

 • Op korte termijn zoveel mogelijk sales realiseren.
 • Profiteren van het feit dat DrankStunter de goedkoopste aanbieder was van veel premium alcoholische dranken.
 • Wekelijkse aanbiedingen voor de beste dranken promoten via Google.

Uitdagingen:

 • Moeilijkheid met adverteren voor alcoholische dranken op Google.

Oplossingen en resultaten: Actief optimaliseren van de Google ads campagnes, waaronder:

 • Uitsluiten van bepaalde zoekwoorden & locaties.

 • Testen van verschillende advertentievarianten.

 • Groei in bestellingen sinds start van de samenwerking: 2000%.

 • Optimaliseren van best presterende zoekwoorden, extensies, advertenties, locaties, en tijdstippen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Doel:

 • Naast het korte termijn doel met SEA, lag er ook focus op SEO voor duurzame groei.

On-site SEO optimalisatie:

 • Pagina’s voorzien van relevante content.
 • Optimaliseren van headings, SEO titles, meta descriptions, permalinks, en HTML.
 • Technische optimalisatie van de website in samenwerking met DrankStunter.
 • Verbeteren van de websitesnelheid tot boven de concurrentie.
 • Configuratie van sitemap voor correcte indexatie door zoekmachines.

Off-site SEO optimalisatie:

 • Verhogen van website autoriteit via linkbuilding.
 • Backlinks verkregen van relevante drankgerelateerde websites.

Conclusie

In de dynamische online drankenmarkt heeft DrankStunter zich onderscheiden als de toonaangevende e-commerce speler met behulp van Growth Media’s full-service marketingstrategieën sinds 2021. Met een robuuste aanpak van conversieoptimalisatie, doeltreffende SEA, grondige SEO, impactvolle sociale media campagnes, en strategische e-mailmarketing, is DrankStunter uitgegroeid tot een dominante kracht. De resultaten spreken voor zich: een stijging van 2000% in omzet en een 800% groei in e-maillijsten, terwijl de website pronkt met meer dan 1000 zoektermen in de top 10 van Google. Deze case benadrukt de kracht van geïntegreerde marketing om een merk te transformeren tot een industrieautoriteit, gevierd om zijn uitmuntende productaanbod en ongeëvenaarde prijzen.

Werken aan het DrankStunter-project was een fantastische ervaring! De uitdaging van het verhogen van de merkzichtbaarheid in een concurrerende markt was enorm bevredigend, vooral als je de omzet met 2000% ziet stijgen. Het was bijzonder belonend om DrankStunter te helpen uitgroeien tot een top-speler in Google’s zoekresultaten. Dit is waarom ik gepassioneerd ben over marketing.

Etienne Rozenblad | Eigenaar en CMO bij Growth
Etienne Rozenblad

Marketing Expert

Waarom Growth?

Growth is uw strategische partner in digitale marketing, waarbij wij gepersonaliseerde oplossingen leveren met behulp van geavanceerde technologie. Ons deskundige team streeft naar duurzame groei, resultaten en transparante communicatie.

 • Geïntegreerde Marketingoplossingen

 • Gepersonaliseerde Diensten

 • Resultaatgerichte Aanpak

 • Geavanceerde Technologie

 • Deskundig Team
 • Transparante Communicatie

 • Klantgerichtheid

 • Duurzame Groei

 • Eerlijke Prijsstelling

 • Ervaring en Succesverhalen

Neem contact met ons op

Wij reageren binnen 24 uur.