TikTok Ads uitbesteden.

TikTok is gigantisch populair bij jongeren en gaat de aankomende jaren nog veel groter worden. Daarom is het social media platform net zoals Facebook en Instagram bij uitstek geschikt om je doelgroep te bereiken. TikTok ads zijn het perfecte middel om op het platform te adverteren en juist de jongere doelgroepen te bereiken.

Maar ook steeds meer ouderen zijn op het platform te vinden en blijft het aantal actieve gebruikers snel toenemen. Inmiddels zijn er zo’n 3,5 miljoen mensen uit Nederland actief op de social media app en heeft het kwa gebruik veel overeenkomsten met Instagram Reels. Met behulp van de TikTok business manager en een adverteerders account kun je al aan de slag met TikTok Ads.

tiktok adverteren en uitbesteden

Wat is TikTok en wat zijn de voordelen van TikTok ads?

TikTok valt onder de noemer social media apps. Met de TikTok app kun je korte video’s van jezelf opnemen, direct bewerken met allerlei leuke effecten en op je account plaatsen om deze met je volgers en anderen delen. Veel gebruikers maken filmpjes waarin ze dansen, zingen of andere talenten laten zien. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Na het publiceren kunnen andere gebruikers van de app de gemaakte content met elkaar delen, liken en / of reacties achterlaten. TikTok is een van de meest gebruikte social media apps ter wereld en is van plan om de aankomende jaren nog heel hard te groeien. Op dit moment zitten er wereldwijd meer dan 100 miljoen gebruikers op die elke dag samen meer dan 10 miljoen video’s maken en publiceren. Hoewel de app ideaal is om een jongere doelgroep te bereiken, de grootste doelgroep heeft de leeftijd tussen de 13 en 24. Maar groeit ook het aantal oudere leeftijden snel. Wat dat betreft zijn TikTok ads een perfect middel om je doelgroep te bereiken.

Wat zijn de voordelen van adverteren op TikTok?

Gerichte targeting.

Je kunt met TikTok ads je doelgroep zeer nauwkeurig instellen. Naast het feit dat je de Generatie Z doelgroep perfect kunt bereiken, kun je targeten op locatie, leeftijd, geslacht en zelfs interesses. Hiermee is het dus mogelijk om zeer gericht te adverteren op TikTok, en zo je bedrijf of merk bekend te maken bij je doelgroep.

Merkbekendheid.

Net zoals bij Facebook, Instagram en Snapchat heb je de mogelijkheid om korte video’s te maken waarmee je heel krachtig je merk en branding kunt presenteren, je verhaal kunt vertellen en zelfs de interactie aangaan met je doelgroep doormiddel van hashtag challenges en samenwerkingen met influencers en creators.

Influencers.

Wanneer je niet alleen wilt adverteren kun je gebruik maken van influencers (accounts met veel volgers) Deze influencers kunnen content maken en delen met hun grote aantallen volgers. Dit werkt op TikTok net zoals bij Instagram en kun je mooie samenwerkingen opzetten om meer bekendheid te genereren voor je merk of product.

Lage kosten.

Hoewel TikTok bij gebruikers snel in populariteit toeneemt is het aantal bedrijven dat op TikTok adverteert nog relatief laag wanneer je dit met Facebook vergelijkt. Hierdoor zijn de veilingkosten laag en kun je tegen lage CPM of CPC kosten adverteren. Dit maakt TikTok advertising nog interessanter voor kleine en grote merken.

Welke soorten TikTok advertenties zijn er?

Er zijn verschillende manieren om te adverteren op TikTok, bijvoorbeeld via een fullscreen advertentie. Je geadverteerde video of afbeelding komt dan in beeld als je de app opent. Je kunt ook pre-roll advertenties, verticale advertenties, billboards en overlay advertenties gebruiken. Een andere manier van adverteren is het ontwikkelen van lenzen met filters (2D, 3D of AR), zoals we die kennen van Instagram en Snapchat. Dit kan zorgen voor een hoge mate van betrokkenheid. Door verschillende advertentietypes en strategieën te gebruiken, kunt u uw doelgroep op TikTok bereiken en tegelijkertijd bewustzijn en betrokkenheid voor uw merk stimuleren.

Wat zijn de kosten van adverteren op TikTok?

TikTok is een van de populairste social media platforms onder jongeren, dus het is geen verrassing dat adverteren op TikTok steeds populairder wordt. Maar wat kost het om te adverteren op TikTok?

De minimale maandelijkse kosten om gezien te worden door gebruikers op TikTok zijn 20 euro per dag. Het bedrag dat je moet uitgeven om een groter publiek te bereiken hangt echter af van je targeting opties. Als je bijvoorbeeld 100.000 mensen wilt bereiken, zul je meer dan 20 euro per dag moeten uitgeven.

Houd in gedachten dat de kosten van adverteren op TikTok kunnen variëren afhankelijk van je doelstellingen en doelgroep. Maar over het algemeen zijn de kosten van adverteren op TikTok relatief betaalbaar in vergelijking met andere social media platforms. Dus als je een jong publiek wilt bereiken, is TikTok zeker het overwegen waard als onderdeel van je marketingstrategie.

Voor welke bedrijven is TikTok adverteren weggelegd?

TikTok ads zijn een krachtige tool die bedrijven van alle soorten kunnen helpen hun doelgroepen te bereiken. Het platform biedt een verscheidenheid aan advertentie- en plaatsingsopties, waardoor het mogelijk is om zeer effectieve campagnes te creëren die resoneren met gebruikers.

Bovendien betekent het enorme gebruikersbestand van TikTok dat bedrijven een groot aantal potentiële klanten kunnen bereiken tegen relatief lage kosten. Als zodanig zou TikTok ads een integraal onderdeel moeten zijn van elke online marketingstrategie. Door boeiende inhoud te creëren die de behoeften van gebruikers aanspreekt, kunnen bedrijven inhaken op elke fase van het klanttraject en succes boeken.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden en wil je weten hoe wij je kunnen helpen met het bereiken van jouw doelgroep op TikTok. Neem vrijblijvend contact met ons op!